Novo Savjeti

Ova obuća više nije u modi! Dame, ovo odmah izbacite iz ormara: Evo šta se više ne nosi, inače će vam se svi smijati!

Moda je područje koje se konstanto mijenja, trendovi se smjenjuju, neki nažalost, a neki na našu veliku radost.

Evo koja je obuća ove godine totalni aut!

1. “Ružne” patike

Kabaste patike neobičnog oblika više nisu modni hit – zamijeniće ih svedeniji modeli. Sva ljepota jednostavnosti sada dolazi do izražaja!

2. Nestabilne štikle i platforme

Previsoke tanke štikle i visoke platforme nisu više u modi; ovog proljeća i ljeta radije ćemo nositi udobne blok pete ili potpetice neobičnog, ali stabilnog  oblika.

3. Salonke

Vjerovali ili ne, ovog proljeća moda baca klasične salonke u zaborav. Na njihovo mjesto privremeno dolaze zaobljene cipele sa širokom petom.

4. Gležnjače neutralnih boja

S prolećnim danima i lepršavim haljinama i suknjama, u fokusu su gležnjače upadljivih boja i upečatljivih dezena. Neutralne ostavljamo za jesen.

5. Prozirne cipele

Mnoge žene se pitaju zašto su ikada i bile u modi, budući da “zgužvani” prsti koji se vide kroz prozirnu PVC obuću nisu nimalo lepa slika. Na njihovo mesto dolaze otvorene papuče sa četvrtastim vrhom, nekoliko “debelih” kaiševa i potpeticom srednje visine.

6. Ravne plastične japanka-sandale

Eventualno ih još možete nositi na plaži. Po gradu ćemo viđati čuvene “flatforme” sa kožnim kaiševima.

7. Papuče “mule”

Ravne papuče koje su se toliko nosile prošle godine sada su ostale u senci nanula i papuča na štiklu koje podsećaju na klompe.

8. Bodlje

Čuvene cipele na štiklu sa bodljama konačno su “završile svoje”. Ovog leta zameniće ih jednostavne sandale sa štiklom i puno tankih kaišića.

9. Baletanke sa zaobljenim vrhom

Obuća koju muškarci ne podnose odlazi u zaborav, sada se nose zatvorene četvrtaste cipelice ili sandale, ravne ili sa minijaturnom štiklom.

 

 

 

 

Oglasi – Advertisement