Ova 3 muslimanska imena Srbi daju djeci često: Nisu ni svjesni: Misle da je to staro srpsko ime!

0

Kako bi skrenuli pažnju sa teme od korona virusu o kojoj se piše skoro pa cijela dva mjeseca, u ovom članku ćemo se bazirati na imena. 

Pitanje je da li ste znali koja imena srbi daju svojoj djeci, a da pri tome ne znaju da su ona muslimanska?

Svakom roditelju je kada dobije dijete bitno da ga lijepo odgoji i usmjeri na pravi put, međutim davanje imena djetetu je isto važan zadatak. Ime je nešto što će dijete da obilježi cijeli njegov život, i bitno je da ime ima neko značenje i za roditelje i isto tako i za porodicu i da pri tome i lijepo zvuči.

Postoje razna imena koja su poznata u Bosni, Srbiji i Hrvatskoj, ali postoje i mnoga univerzalna imena koja se daju djeci širom svijeta. Ta imena mogu da često budu jako zbunjujuća, jer mnogi ljudi osjećaju da ime pripada njihovoj regiji ili naciji, a na kraju se ispostavi da to nije istina.

I sada za vas smo spremili tri imena koja su poznata u Srbiji, a pogotovo u zadnje vrijeme, a mnogi roditelji ta imena smatraju srpskim. Međutim to nema nikakve veze sa istinom, i uglavnom je riječ o ženskim imenima. Prvo ime koje se spominje je Sara, što je povezano sa riješi Sarai, što u prevodu znači princeza, a na arapskom jeziku ovaj riječ znači “Ona koja donosi sreću, vesela i sretna osoba”. Ovo ime spada u top 5 najpoznatijih imena na Balkanu. Pored ovog imena poznato ime je i Ema, koje je izvedeno iz njemačke riječi Ermen što znači cjelina, univerzalna.

Preporučujemo