Novo

OTVORI SE ZEMLJO: Vučić se žestoko obrukao pred kamerama, svi mu se smiju, zacrvenio se od ljutnje – NEKO ĆE DOBITI OTKAZ!

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije je definitivno političar koji se najčešće pojavljuje u javnsoti i medijima, bar kad je u pitanju politička elita u regionu.

I dok se za predsjednika država koje se nalaze na Balkanu, jedva da zna i ko su, Vućić je sveprisutan u svakom segmentu javnog života. Dok je trajala pandemija, svakodnevno se putem medija obraćao naciji i mnogi su upamtili njegova dramatična upozorenja i molbe koje je slao svim svojim državljanima. Jedno vrijeme je on bio i u kriznom štabu koji je vodio borbu protiv pandemije, a kada je ukinuto vandredno stanje, vratio se svim svojim svakodnevnim duženostima i uključio se u predizbornu kampanju, jer su u Srbiji izbori za nekoliko dana.

U svojim javnim nastupima on pravi velike pauze između rečenica koje izgovara i uvijek dobro promišlja šta će i kako reći, ali mu se ipak zna desiti poneki gaf. Međutim, ovaj slučaj o kojem danas pišemo i njije njegova krivica nego je propust televizije u čijoj emisiji se Vučić trebao uključiti kao gost. Radilo se o jako važnom obraćanju predsjednika u kojem je trebao najaviti raspisivanje parlamentarnih izbora u Srbiji, u to uključenje je išlo preko državne televizije.

Iako je sve bilo pažljivo isplanirano, neko je predsjednika uključio malo ranije nego što je trebalo, a on o tome nije bio obavješten pa se moglo čuti i vidjeti kako govori da se makne mapa koja se nalazila iza njega, a kada je shvatio da je već uključen u program, pognuo je glavu te je počeo zbunjeno šarati po papiru koji se nalazio ispred njega. Ovaj propust će vjerujemo neko debelo platiti na ovoj državnoj televiziji.