Otrov koji svakodnevno jedemo, ne kupujte ovo ni pod razno: Uništava vam zdravlje i izaziva onu bolest!

0

Da li ste se ikada zapitali kakvu mi to hranu unosimo u sebe?

Danas ima toliko namirnica koje sadrže loše i nekvalitetne sastojke, a o mesu koje je kao umjetno, suvišno je i trošiti riječi.

Danas vam donosimo jako zanimljivu priču o hranu koju skoro pa svakodnevno jedemo, a da nikada niste ni pomislili da bi mogla loše uticati na naše zdravlje i organizam.

Dakle, mnoga hrana je genetski modifikovana i kao takva dovodi do raznih oboljena i dobijanja teških bolesti koje zahvata sve veći dio ljudske populacije.

Zbog toga preporučujemo da voće i povrće koje kupujete bude od provjerenog i sigurnog dobavljača, jer GMO proizvodi običnu budu naizgled savršeni.

Povedite računa da kupovina proizvoda odgovara sezoni u kojoj se nalazite. Tako da zimi nikako ne kupujte paradajz ili slaninu ljeti, ima smisla, zar ne?

Pored biljnih proizvoda, vrlo je važno da obratite pažnju i na to kakvo meso kupujete. Kupite ono meso koje nastaje prirodnim tvarima. Ovdje moramo skrenuti pažnju na ribu koju sigurno često kupujete.

To je riba koja se zove Pangasiusu. Ova riba se prodaje širom Europe, ali ono što biste trebali znati jeste da je njeno prirodno stanište Vijetnam i rijeka Mekong.
Ovo govorimo zbog toga, što je ova rijeka jako zagađena, a u ribe se ubrizgavaju određeni hormoni kako bi je učinili ljepšom.

Njeno prirodno okruženje je puno bakterija koje vrlo lako mogu uticati na razvoj bolesti kod ljudi. Dakle uvijek biste trebali znati gdje se nešto uvozi i gdje se šta uzgaja, kao i kakvo je njegovo prirodno okruženje.

Preporučujemo