Otkriven plan za nastavak školske godine: Škola bi se mogla nastaviti u ovom mjesecu- Da nije i suviše rano (FOTO)

0

Svima je poznato da je sa početko epidemije korona virusom u Srbiji a isto tako i u ostalom dijelu regiju, prva mjera bila zatvaranje, fakulteta, škola i vrtića. 

Zbog toga svi učenici i studenti su bili primorani da svoju nastavu izvršavaju preko specijalnog televizijskog programa, tačnije online. Za sada je to efikasno, iako jeu samom početku bilo nekoliko problema, razlog tome jeste što je to bilo sasvim novo i niko nije bio spreman da to sve dočeka. Ali nakon nekog vremena su se svi prilagodili takvom radu. Prije nekoliko dana na ovu temu je pričao ministar za prosvjetu u Vladi Srbije.

On je rekao da postoji šansa da će se početko juna učenici i studenti moći vratiti svom starom načinu rada. Ali za sada je sigurno da će online nastava da se nastavi. On je saopštio da je velika pristalica za sigurnost u radu, ali pored toga je rekao da on nije doktor i da neće da se miješa u struku. Ako se djeca ipak vrate u školu, postoji jedna kritična tačka na koju treba da se pripazi. Djeca bi se mogla zaraziti, i on smatra da je odvijanje škole i dalje prerano.

“Ako kažemo da će cijeli mjesec april biti tvrd sa virusom, onda nam samo ostaje maj da se nadamo da će sve da se vrati u normalu. A do tada se nastava nastavlja odvijati kao i dosada. Najgori scenariji jeste taj da će se  djeca i studenti vratiti starom načinu nastave početkom juna mjeseca. Ostao bi samo mjesec dana da se zaključe školske i akademske godine i da se održe potrebne mature i apsolventske večeri.”

Preporučujemo