Savjeti

Otčepite odvod sasvim prirodno: Donosimo vam 3 najbolja načina: Nakon ovoga život će vam biti lakši!

Vjerujemo da mnoga domaćinstva muku muče sa odvodima. Ovo je jako česta pojava. Domaćice se sa problemima zapušavanja odvoda bore kao lavice, ali su iz te borbe otkrile tri jednsotavna i lagana načina da se ovi problemi riješe.

Dakle, pomiješajte pola šoljice soli, šoljica od 2,4 dl, sa istom količinom soda bikarbone i to uspite u vaš začepljeni odvod. Na to sve uspite pola litre vrućeg bijelog octa, a poslije toga litru do dvije kipuće vode. Na kraju ovog postupka odvod bi trebao biti otčepljen. Ako voda i dalje ne otiče kako treba, ponovite ovaj isti postupak.

Neke domaćice isto tako savjetuju da se soda i ocat, nakon što se zapjene, ostave oko sat vremena u odvodu te da tek onda ulijete vrelu vodu.

Ukoliko trenutno u kući nemate octa, nemojte brinuti, odvod možete očistiti i bez njega. Potrebno je da pomiješate pola šoljice kuhinjske soli i pola šoljice sode bikarbone. Ovu smjesu uspite u začepljen odvod, ostavite deset do dvadeset minuta te nakon toga ulijte vruću vodu. So, soda bikarbona zajedno sa vrućom vodom će proizvesti hemijsku reakciju koja bi trebala riješiti ovaj problem.

Ako se radi samo o nagomilanim masnim naslagama u odvodu, ponekad je dovoljna i samo vrela voda. Potrebno je da zagrijete vodu do ključanja i polako je izlijevajte u odvod. Ponovite to dva do tri puta sa razmakom od nekoliko sekundi, i nakon ovoga bi trebalo da je odvod otčepljen.

Svaki od ova tri načina djeluju skoro pa podjednako, probajte i uvjerite se u njihovu efikasnost.

Oglasi – Advertisement