Novo

Osnovac iz Srbije dobio milione na kladionici: Niko nije očekivao da će njegov otac baš ovo uraditi!

Stručnjaci izričito upozoravaju da se u Srbiji više od milion i po odraslih kocka, a nije ni malo bolja situacija ni među djecom u srednjoj školi, jer se baš svaki treći svakodnevno kladi.

Međutim, da među onima koji su svoju sreću okušali u kladionicama ima i osnovaca, dokazuje i primjer koji je ispričao defektolog i osnivač Savjetovališta “Entera” Milan Radovanović, gdje je glavni akter dječak koji je dobio ogroman novac baš na kladionici.

– Javio mi se otac čiji je sin, koji je inače osnovac, dobio na kladionici maksimalan iznos koji može da se dobije po tiketu. Radilo se čak o nekoliko miliona dinara. Pitao me je šta treba on sada da radi. Osjećao je da je nemoralno da podigne novac od kocke jer je smatrao da bi na ovaj način sinu poslao skroz pogrešnu poruku. Bio je u strahu da bi njegov sin mogao pomisliti kako se od kocke može da živi. Ja sam mu rekao da novac podigne i da ga da u dobrotvorne svrhe. Poslušao me i tako je i uradio. Poslije toga mi je rekao da njegov sin više ne ide u kladionicu – ispričao je Radovanović.

Ministarstvo finansija je predložilo izmjene već postojećeg Zakona o igrama na sreću, koji je nekoliko zadnjih dana ušao u skupštinsku proceduru.

Prema podacima koji su dostupni, javilo se 40 hiljada patoloških kockara na liječenje. A to sve zbog toga što je na ulazu u svaku kockarnicu postavljen ogroman znak kako je kockanje loše po zdravlje, kao i kontakt zdravstvene ustanove kojoj su se ovisnici mogli javiti.