Oslobodite se stresa, brige, ljutnje i očistite um: Ova japanska metoda djeluje za 5 minuta, a tako je jednostavna (VIDEO)

0

Određena količina stresa u našim životima je sasvim normalna, pa čak i poželjna, mada ipak, pretjerani stres može da ometa naše svakodnevne aktivnosti, i da nam zaista naruši kvalitet življenja, a na kraju i naše zdravlje.

Zbog toga postoje mnoge metode za smanjivanje stresa. Neke od njih su kratkoročne, a neke su dugoročne, a imaju i one za koje treba više truda i više vremena. Mi za vas imamo jednu izvanrednu japansku metodu, koja djeluje odmah nakon pet minuta, a sve se svodi na masažu i na stisak prsta na vašoj ruci.

Prema određenim japanskim saznanjima, svaki prst na našoj ruci je predstavnik nekih drugačijih emocija, pa tako imamo:

PALAC- koji pomaže u borbi sa emocijama poput brige i tjeskobe

KAŽIPRST- može pomoći u borbi sa strahom

SREDNJI PRST- koji pomaže u kontroli ljutnje

DOMALI PRST- itekako pomaže u borbi sa depresijom

MALI PRST- on povećava optimizam i samopouzdanje

Da bi praktikovali ovu metodu, potrebno je da razumijete da svaki od vaših prstiju predstavlja različita stavove i osjećanja. Vjerojatno se sada pitate, kako sve to funkcioniše? Kako biste uskladili životnu energiju u tijelu, uzmite prst suprotnom rukom, obmotavajući sve prste i palac oko njega. Držite svaki prst jednu do dvije minute. Kad počnete da osjećate pulsiranje, to je znak da je metoda počela djelovati, odnosno da djeluje.

Kako bi smirili um, treba da palcem ruke lagano pritisnete sredinu dlana i da tako držite najmanje jednu minutu. Potrebno je da ovu tehniku vježbate svaki dan kako bi ste postali mirni i kako bi ponovo uspostavili ravnotežu unutar sebe. Kako to izgleda možete vidjeti i na video ispod.

Preporučujemo