Ona prska smjesu od 2 sastojka po povrću i štetočine nestaju, a biljke brže rastu: Na bacajte pare na skupe proizvode: Ovo će vas spasiti!

0

Veliki broj problema u vašoj bašti možete da riješite na jednostavan način, a to je sa praškom za pecivo.

U nastavku članka možete da pročitate o kojim problemima je riječ.

Gljivice
Sa četiri litra vode pomiješajte četiri kašičice praška za pecivo i nakon toga ćete dobiti preparat koji će vam služiti za ubijanje gljivica koje se nalaze na vašim biljkama. Dobra stvar jeste što u ovome nema nikakvih štetnih hemikalija za razliku od onih koji se kupuju.

Kupusni crvi
Izmješajte iste količine brašna i praška za pecivo i mješavinu pospite po biljkama, poput brokolija ili kupusa. Crvi će nedugo nakon toga da uginu.

Za cvijeće
Za cvijeće koje preferiraju alkalno zemljište, kao na primjer što su hortenzije ili begonije, smjesu koju ćete napraviti je sljedeća. Kašikicu praška za pecivo stavite u vodu i sa tim zalijte cvijeće. Uz pomoć ove mješavine biljke će da ljepše i bolje rastu.

Puževi

Ukoliko imate probleme sa puževima koj uništavaju i jedu vaše biljke, tog problema se možete brzo riješiti. Po puževima je potrebno samo da pospete malo praška ze pevico, i nakon toga će oni da uginu. Bitno je da vodite brigu da ne oštetite listove biljke.

Kompost
Ukoliko vma kompost smrdi taj problem možete riješiti sa praškom za pecivo. U kompost je potrebno da dodate par kesicka praška za pecivo, dovoljna će biti jedna kesica ili dvije i nakon nekog vremena smrad će da nestane.

Ostatak teksta možete pročitati na linku koji se nalazi OVDJE.

Preporučujemo