Ona je za nekoliko mjeseci izliječila akne, očistila lice od bubuljica: A koristila je samo ovo, bizarno je!

0

Djevojka, koja je ujedno i misica Ešlejg Vajld koja ima 22 godine i dolazi iz Velike Britanije, je tokom svog cijelog života je imala problem sa kožom lica koja je potpuno bila prekrivena aknama i bubuljicama.

Zbog ovog velikog estetskog nedostatka je bila konstantno nesigurna, često je izbjegaval da izađe iz svoje kuće, a trpila je i mnoga vrijeđanja na račun svog izgleda…

Ova prelijepa manekenka je kako bi očistila svoje lice i vratila samopouzdanje prije šest mjeseci počela koristiti lijek pod nazivom Roaccutane koji se povezuje sa depresijom. Doktori su joj prepisali ovaj lijek koji se može isključivo podići na recept, a okviru ove studije doktori su pratili zdravstveno stanje ove misice kako bi otkrili neželjene efekte ovog medicinskog sredstva.

Prvi put je manekenka progovorila o problemu sa svojom kožom u septembru prošle godine, kada je podijelila svoju fotografiju bez šminke na svom Instagram nalogu.

– Samo osobe koji imaju probleme sa aknama znaju koliko one mogu da utiču na mentalno zdravlje, ali i kompletan njihov život. Od činjenice da ne mogu da dodirnem svoje lice a da ga pri svakom dodiru ne povrijedim, do toga da ne mogu da izađem iz kuće plašeći se da sam ružna i da me niko ne vidi… Nakon što sam probala sva sredstva koja su dostupna na tržištu i dobila strašne poruke u kojima su me korisnici društvenih mreža vrijeđali na račun izgleda, konačno sam riješila da počnem da koristim ovaj lijek, koji vam može isključivo doktor prepisati. Godinama sam izbjegavala ovaj lijek znajući da može da bude veoma agresivan, ali nakon što sam postigla rezultate moram da vam kažem da je ovo najbolja stvar koju sam ikada mogla uraditi – napisala je Ešlejg.

Preporučujemo