Novo

Ona je donijela Koronu u državu: A sad zbog nje u izolaciji preko 200 ljudi: Nedelju dana prenosila svjesno, a ona je doktorica ove klinike! (Video)

Mnogi su ostali šokirani rad ponašanja koje je bilo jako neodgovorno od strane direktorice jedne klinike za kožne boleti, Nine Cace Biljanovske, koja je trenutno zaražena korona virusom.

Svi u Makedoniji su zbog toga ostali u nevjerici. Naime ona se zarazila u toku zimovanja koj je provela u Italiji, tačnije u italijanskom skijaškom centru Alta Badia. Nakon toga je redovno dolazila na svoj posao, i također je bila član jednog seminara zbog koejg se oko dije stotine ljudi nalazi u izolaciji. Kako navode mediji, njene kolege sa klinike su joj govorili da je trebala da se testira nakon što se vratila iz Italije.

A govore da je rekla da će dati otkaz ukoliko je oni prijave. Ona je bez ikakvih problema dolazila na posao cijelu sedmicu. U ponedjeljak je održana jedna vandredna konferencija koju je angažovao ministar zdravlja Venko Filipče, i za medije je potvrdio dio novinskih natpisa. U izolaciji se nalaze šezdeset i četiri osobe koje su zapošljene u klinici, a jedanaest je u bolnici, i trinaest se liječilo u dnevnoj bolnici.

On je također rekao da je ona preko vikenda bila na konferenciji koja je bila o kožnim bolestima, tu su bila i sto tri stručnjaka i kolege iz Grčke, Konferencija je održana u skopskom restoranu, i kako se navodi on je temeljito dezinfikovan. Isto tako objavile su i komšije od ljekarke u zgradi u Skoplju žive i čak i stanari iz zgrada u susjedstvu. A u kućnoj izolaciji se nalaze i troje djece koji su pohađali seminar.

Oglasi – Advertisement