Novo

Ona je bila najdraža Titova ljubavnica: Kažu da ga je vrtila oko malog prsta i čuvala veliko blago za njega- Preminula je nedugo za Titom jer srce nije moglo da izdrži veliku tugu (FOTO)

Prije par dana obilježeno je 40 godina od smrti jugoslovenskog predsjednika Josipa Broza Tita.

Za njega mnogi historičari kažu da je jedan od najvažnijih političara 20. vijeka. Kao i svaki veliki političar i vladar i Tito je imao svoje tajne, a one su i dan danas, i 40 godina nakon njegove smrti, interesantne velikom broju ljudi.

Ono što je posebno interesantno je njegov ljubavni život. Zna se da je Tito bio u braku sa Jovankom Broz, ali prema mnogim izvorima, a i prema nekim podacima, Jovanka nije bila jedina žena u Titovom životu i dosta često se vodila kao supruga samo na papiru. Jedna od žena koja se spominje kao ljubavnica Josipa Broza se zove Krista Đorđević koja je rođena iste godine kao i Tito, u Zagrebu. Ona je inače je bila dvorska dama kod Marije Karađorđević, a tu je Krista i po prvi puta osjetila kako izgleda život na visokoj nozi. 1936. godine ona se aktivirala u Savezu komunista, a nešto kasnije ju je primjetio i sam Tito, te se priča da je tada i krenula njihova ljubavna veza, i da je Tito bio čest gost kod nje u stanu.

Nakon rata Krista je jedno vrijeme bila i predsjednica Antifašističkog pokreta žena, a pričalo se da iako je Tito kasnije oženio Jovanku, da su njih dvoje i dalje bili i ostali u kontaktu koji je bio i nešto više od prijateljskog. Pored toga, pričalo se i da je Jovanka bila jako ljubomorna na nju, pa su dosta često ulazile i u konflikte.

Oglasi – Advertisement