Novo

On vas pravi budalom: 10 skrivenih nagovještaja da ste u vezi sa podmuklim manipulatorom: Broj 3 nijedna žena ne vidi!

Ovo je ustvari prilično ironično, u vezama gdej bi trebalo da imamo ljubav, podršku i pažnju, ali nam se ponekad dogodi da nas partner kontroliše kao marionetu.

Najgore od svega je što ponekad toga zapravo nismo ni svjesni i konstantno krivimo sebe zbog svih problema u vezi. Ako se sada pitate da li se i vaša veza zasniva na ovakvim pretpostavkama, pogledajte koji su to najčešći trikovi koje manipulatori koriste te jednostavne načine kako da im odolite.

1. Vi ste krivi. Uvijek
Svaki manipulator ima jednu zajedničku vještinu, odlični su u tome da učine da se osjetite krivim i kada to niste. Jeste li nekada upitali partnera za pomoć i dobili slijedeći odgovor: “Je li ti palo na pamet da sam možda zauzet? Rekao sam ti da imam posla! Što uvijek misliš samo na sebe? I eto ga, opet ste krivi što ste pitali za pomoć. U ovakvom slučaju, vaš partner je jedan od onih ljudi oko kojih će se svijet okretati. Kako biste se suprostavili ovakvoj manipulaciji, pratite slijedeće korake:
– Shvatite da partner želi da vas kontroliše
– Ostanite smireni
– Podsjetite ih da su odrasli i odgovorni za svoje ponašanje

2. I oni su žrtve. Uvijek
Zar vi ne sažaljevate jadno malo mače? Upravo ovako manipulatori žele da ih vidite. Njihov život je veoma bolan i težak tako da morate da saosjećate sa njihovom nesrećom. Oni koriste ovaj trik kada traže uslugu ili kada pokušavaju da izbjegnu odgovornost. Ukoliko ste primjetili da vam partner često puni glavu emotivnom pričama iz svog nesretnog života, upravo ovo može biti slučaj.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.