Novo

Oglasili se proizvođači WC papira, rade 24 sata dnevno: Njihovu priču morate poslušati:” Ovo nismo očekivali ni u najluđim snovima…”

Toalet papir je među najprodavanijim artiklima posljednjih mjeseci, a ogromna potražnja izazvana je novo nastalim korona virusom.

Kakva je stvarno situacija na terenu, otkrivaju proizvođači papira i kažu da je jako teško proizvesti potrebne količine proizvoda.

Potražnja za toalet papirom kojeg često nestane u prodavnicama u cijelom svijetu postala je simbol kupovine tokom pojave pandemije ovog virusa.

“Ne mogu baš da objasnim tačan razlog zbog kojeg svi grabe za toalet papirom. Nije da ga odjednom više koriste nego inače, ali povećana potražnja znatno utiče na lanac snadbevanja”, rekao je Tom Selars, izvršni direktor kompanije “Sellars Absorbent Materials” iz Milvokija za “CNN”.

Da je potražnja toalet papira rekordno velika, poručuju i iz američke kompanije “Georgia Pacifik”, i naglašavaju da trgovci poručuju čak dva puta više papira nego što su prije poručivali. A oni su uspjeli da isporuče 20 posto više proizvoda od do sadašnjih količina.

“American Forest & Paper Association” (AFPA), industrijska grupa proizvođača proizvoda od papira, ističe da industrija teško izlazi na kraj sa zahtjevima proizvođača kao i to da najveći teret snose fabrike, sve ovo prenosi “CNN”.

“Veliki broj fabrika radi 24 sata dnevno, svaki dan u sedmici radnici rade čak i za vikend. Rade sa dosadašnjim kapacitetima jer nema dodatnih strojeva koji mogu da se pokrenu da bi se proizvodnja povećala”, kaže Selars.

Proizvođači na potražnju uzvraćaju i zalihama tolaet papira, a kako bi izdržali zaista brz tempo smanjili su proizvodnju ubrusa. Sve u cilju obezbjeđenja dovoljnih količina proizvoda toalet papira.

Oglasi – Advertisement