Novo

Odmah provjerite da li imate ovu veš mašinu u kući? Izdato upozorenje, odmah je isključite: Dovodi do požara!

Firma Vhirpool iz Velike Britanije je povukla još 55 hiljada veš mašina sa tamošnjeg tržišta, a razlog je strah da bi kvar na njima mogao da dovede do požara.

Od vlasnika ovih veš mašina se traži da ponovo provjere koji model veš mašine imaju kod kuće, čak i ako su im proizvođači prije toga rekli da je bezbjedno za upotrebu.

Na listu od 524.000 Hotpoint i Indesit mašina dodate su još 21 modela za koje su skoro izdata upozorenja.

Mašine su se prodavale između 2014. i 2018. godine, a pogođeni su nedostatkom koji bi mogao da dovede do pregrijavanja prilikom rada pa  i do vatre.

Vjeruje se da je 79 požara u kući nastalo zbog potencijalne greške u dizajnu koja je otkrivena sa sistemom zaključavanja vrata koji se razvija tokom vremena i upotrebe, tako navodi BBC.

Vhirlpool je na početku izdao upozorenje da je ove godine potrebno popraviti ili zamijeniti čak 519 hiljada mašina, ali do kraja januara je na spisak dodao još pet hiljada.

Kompanija poziva kupce sa problematičnim modelima mašina da ih isključe iz mreže i da ih prestanu koristiti ili da ih izvode na hladnim ciklusima od 20 stepeni ili manje ako ih trebate koristiti.

Isto tako, trebalo bi da se obratite Vhirlpool-u da biste organizovali zamjenu mašine za pranje veša ili besplatnu popravku postojećeg uređaja u kući.

Obećano je da će inženjeri nastaviti sa radovima na popravkama u domovima ljudi bez obzira na trenutno blokiranje usljed pandemije korona virusa koja je zahvatila skoro cijeli svijet.

Oglasi – Advertisement