Odmah je izbacite iz frižidera: Namirnica koja izaziva opake bolesti: Doktori su sada upozorili građane!

0

Najbolji način da ojačamo naš imunitet i organizam jeste da se pravilno i zdravo hranimo. 

Nedavno su objavljenja istraživanja koja su sprovedena od strane Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti. Rezultati tih testova su pokazali da bi trebali što je više moguće izbjegavati hranu koja se nalazi u konzervama. Razlog tome jeste što ona u sebi sadrži jednu jako štetnu komponentu koja se ne nalazi toliko često. Hemikalija o kojoj je riječ jeste Bisfenol A, ili skraćeno BPA. Ovaj sastojak se može naći u namirnicama koje se nalaze u konzervama.

BPA ima sposobnos da oponaša estrogen i zbog toga je jako štetan za ljude. Stručnjaci smatraju da je on štetan i da može da poremeti rad hormona i žlijezda u tijelu. To je hemijski spoj koji pripada grupi difenilmetan derivata. A osim toga je otrkicen da on sadrći i 2 hidroksilne grupe. I kako navode istražanja ovaj spoj utiče na rad crijeva i može da ih ošteti. Pored svega toga on je štetan za plodnost, i postoji mogućnost od srčanog udara.

Osim toga, on također ima i materijal koji ima udjela u sintezi plastike. Po svojoj kontrukciji BPA plastike su jedne od najjačih. Njihova upotreba u svakodnevnom životu je raznorazna iako to ni ne znamo. Od BPA su napravljene sve plastične flaše, sportske flaše, i CD-ovi. NAkon ovog članka se nadamo da ćete ozbiljnije pristupiti ovome i da ćete paziti šta ćete unositi u svoj organizam, a pogotovo kada znate o čemu se zapravo radi.

Preporučujemo