Odlučeno: Evo ko pri ulasku u Srbiju ne mora da ima test na koronu!

0

Prije nekoliko dana dobili smo informacije kako će test na korona virus koštati drugačije za skoro svaku zemlju u Evropi.

Dakle, ako želite da napustite svoju zemlju i da uđete u bilo koju drugu, prije toga morate odraditi test na korona virus, i taj test mora biti negativan kako bi dobili zeleno svijetlo da možete putovati i napustiti svoju zemlju u kojoj ste državljanin.

Svi koji žele ući u Srbiju moraju da imaju test na korona virus koji nije stariji od 72 sata, a kako se saznaje, ovo pravilo ne važi za djecu do 12 godina.

Ovo se odnosi na svu djecu, a ne samo na njihove državljane.

– Naši koji dolaze iz zemlje u kojoj se test ne radi, kao što je na primjer Crna Gora, moraju da idu u kućnu izolaciju, a test će im se raditi što prije.

Ukoliko test bude negativan ne moraju da budu u izolaciji koja traje 14 dana – tako je rekao za prof. dr Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba za borbu protiv korone virusa.

Sa druge strane, svi stranci koji će doći, a nemaju urađen test, morat će prvo da idu u izolaciju.

Ovo su pravila koja će važiti do 31. maja, a poslije postoji mogućnost da budu relaksiranije, odnosno promjena u zakonu.

Što se tiče cjena testa, sve zavisi u koju zemlju želite putovati, vlada svake države je odredila cijenu za svoje države. Tako je na primjer za Crnu Goru cijena minimalna samo kako bi poboljšali svoju turističku sezonu, za Sloveniju je 20 eura itd.

Preporučujemo