Novo Savjeti

Odjednom svi stavljaju limun u frižider: Kad vidite zašto i vi ćete uraditi isto!

Svakoj domaćici je limun neizostavan dio kuhinje. 

On je jedan sjajan dodatak poslasticama, smutijima i specijalitetima, i hladna limunada je napitak koji najviše osvježava. Pored svega toga limun je jako bogat C vitaminom, i još djeluje antibakterisjki i veoma je dobar za probavu. Svim je već dobro poznato koliko dobo utiče konzumiranje tople vode sa limunom svako jutro, i zbog svega toga limun je veoma dobro uvijek imati pri ruci.

Loše je što limun ne može da traje toliko dugo, pa ukoliko ga ne iskoristimo kada je vrijeme on će da istruhne i neće moći da se koristi. Međutim postoji stvar koja će limunu pomoći da se sačuva, a to ćete postići tako što ćete ga zamrznuti. Ovaj proces ima par prednosti, rendanje kore će biti dosta lakše, i što je još bolje uvijek ćete imati limun od kojeg možete da pravite sok. Još jedna prednost limuna koji je zamrznut jeste ta što jse lakše cijedi i lakši je za upotrebu.

Zamrzavanje limuna ne treba da bude ništa komplikovano, međutim morate da vodite računa o sljedećim stvarima: limun ne treba da ima tamne fleke i mekane dijelove. Prije nego što ga stavite u zamrzivač, operite ga dobro vodom, a najbolja stvar bi bila da ga mijepate sa vodom i dosa bikarbonom. Nakon toga ga stavite u kesicu za zamrzivač i to bi bilo to. Sa njim se možete služiti po potrebi. Jako dobra stvar, pogotovo u ovom periodu kada je potrebno da unosimo jako puno vitamina.

Oglasi – Advertisement