Odjeća vam se smanjila u veš mašini: Ništa ne brinite, evo kako da je spasite!

0

Pomoću ovog sjajnog trika ćete uspjeti odjeću koja se smanjila u veš mašini da spasite, a sve što vam je poreno jeste šampon za bebe i peškir. 

U lavabo naspite mlaku vodu i u nju dodajte jednu šoljicu dječijeg šampona. Veš koji se skupi treba da ostavite da se natopi i da ga sa vremena na vrijeme lagano protljate kako bi se vlakna opustila. Nakon nekoliko minuta je izvadite i iscjedite lagano, ali nemojte ispirati. Veliki peškir raširite na ravnoj površini i na njega stavite odjevni predmet koji ste predohodno izvadili iz vode.

Zajedno sa odjećom ga zarolajte. Peškir će pokupiti višak vlage ali on neće osužiti vašu odjeću. Raširite drugi peškir nakon što prvi odrolate, i odjeću stavite na drugi peškir. Odjeću nježno rastegnite  koliko god budete mogli pa je ostavite na njemu da se suši. Ovaj postupak je moguće ponavljati nekoliko puta. Veliki problem za mnoge domaćice predstavlja veš mašina koja nakon pranja većinu veša koji se u njoj nalazi smanji. Zbog tog problema domaćice se nalaze u dilemi.

One pronalaze mnoge olakšice kako bi se riješili ovog problema. Mislimo da će uz pomoć ovog članka doći do informacija koje su im bile potrebne da se riješe ovog učestalog problema koji zna da bude jako iritantan i dosadan. Veliki broj žena ponekad smatra da je problem u veš mašini pa zbog toga troše novac za kupovinu nove a to je totalno nepotrebno, osim ukoliko je stara mašina dotrajala.

Preporučujemo