Obratite pažnju: Sve žene u svojim 40-im i 50-im godinama ovo moraju pročitati!

0

Polly Kemp, vitka, prelijepa, gipka i sjajna, podučava jogu u hotelu Babington Hosuse u somersetu.

Volim putovanja i modu, i kao i većina ovisna je o Instagramu.

Na ovoj fotografiji što vidite, ona nije žena na lijevoj strani slike, to je njena devetnaestogodišnja kćerka Iggy, manekenka koja živi u Londonu, a Polly je na slici desno, ona je majka troje djece.

Pored kćerke ima dva sina, Gabriela (22) i Finlaya (17) sa mužem Iainom, poznatim fotografom, a ona ima 51 godinu.

„Nemojte me pogrešno shvatiti. Ne ubjeđujem sebe da mi je 19 i da izgledam kao da mi je 19. Osjećam se veoma ugodno u vlastitoj koži – sa borama, sijedom kosom i ostalim,“ kaže Polly.

„Ipak znam da živim na potpuno drugačiji način u poređenju sa mojom mamom i bakom u mojim godinama. Iggy i ja često posuđujemo odjeću jedna od druge, iako te stvari ne nosimo na isti način. Obje volimo vintage odjeću pa često obilazimo dućane zajedno. Uživamo gledati iste serije na Netflixu i pratimo isti online joga izazov na Youtubeu. Kada čujem izraz ‘sredovječna’, stanem i zamislim se: da li bih to trebala biti ja? Ja ne poliram srebro i ne planiram jelovnike, rad po kući me ne zanima. Spontana sam i mislim da to nije osobina koja se tradicionalno povezuje sa srednjim godinama,“ kaže Polly.

Provedeno je istraživanje, koje je sprovela marketinška agencija SuperHuman na preko 500 žena, pokazalo je da 80 posto njih smatra da sve pretpostavke koje društvo ima o sredovječnim ženama uopšte ne predstavljaju način na koji one žive svoj život.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučujemo