Obogatili se na zemljištu od 4 ara: Evo u čemu je tajna: Ovo može da uradi svako ko ima dvorište (Video)

0
398

U blizini Los Anđelesa živi jedan porodica kojoj je pošlo za rukom ono o čemu veliki broj baštovana mašta. 

Ono što su oni uradili jeste to da su na samo četiri ara zemlje uspjeli da proizvedu preko tri hiljade kilograma hrane, i tako su za godinu dana zaradili dvadeset hiljada dolara, i to ne računajući hranu koju su oni pojeli. Ova porodica gaji oko četiristo vrsta biljaka, i na godišnjem nivou proizvedu oko četiri hiljade i tristo kilograma povrća, devetsto pilića, veliki broj jaja od patki i kokoški, različite vrste sezonskog voća i jedanaest kilograma meda.

Ukoliko mislite da su oni ovo uspjeli tako što su koristili neke sintetičke hemikalije koje služe za rast, onda ste se grdno prevarili. Oni rade sa tehnikom guste sadnje i oni redovno poboljšavaju zemljište i uslove njega. Trenutno imaju u planu da svoje zemljište prošire još za jedan ar, i tako će se njihova godišnja zarada povećati na dvjesto hiljada dolara.

Trenutno jedan jako dobar način da se zaradi novac jeste urbana poljoprivreda. Pored toga što je jako dobra za zaradit novac, ima još jednu dobru stvar, a to je da svojoj porodici i svojoj lokalnoj zajedniic priuštite najbolje i najkvalitetnije proizvode i pri tome i zaradite. Ovo je jedan od načina kako možete doći do novca, ali jako dobra stvar jeste što ćete sebi obezjebiti najbolej i najukusniej namirnice koje možete da konzumirate svaki dan.

A sada možete pogledati i video i vidjeti kako se ova porodica proslavila.

https://www.youtube.com/watch?v=NCmTJkZy0rM&feature=emb_title