Objavili kad otvaraju plaže: Turisti su dobro došli, ali moraće da imaju jedan dokument!

0

Grčka će najkasnije do kraja juna otvoriti hotele i apartmane, ali će za odlazak na ljetovanje u ovoj zemlji stranim turistima, po svemu sudeći biti potrebna zdravstvena potvrda da nisu oboljeli od kovida-19, prenosi portal Grčkainfo.

Uz dodali su da će grčke vlasti danas saopštiti zvaničan plan otvaranja plaža i hotela, kao i obavezne mjere za boravak na plažama i u ugostiteljskim objektima, portal navodi da je  vlada odlučna da desetog juna otvori plaže i ukine zabranu plivanja u moru, ali uz obavezno poštovanje rastojanja i izjbegavanje bilo kakve gužve. Oko 15. juna uslijedilo bi otvaranje svih hotela koji posluju tokom cijele godine, a 30. juna i sezonskih hotela i svih ostalih smještajnih objekata za turiste koji će doći.

Iako još nije konačno riješeno na koji način će biti regulisan dolazak turista iz drugih država, postoji jedno od rješenja o kojem se raspravlja a to je obavljanje brzih testova na virus i u zemlji polaska i u zemlji dolaska.

– Informacije već govore o usvajanju zdravstvenog uvjerenja koje će potvrditi da je svaki putnik, bez izuzetaka, pregledan i da ispunjava uslove za posjetu drugoj zemlji. Ukoliko ste zdravi i u slučaju da se neko ne razboli, onda će moći da putuje, naravno, poštujući mjere predostrožnosti koje će se primjeniti u svakoj zemlji a u ovom slučaju i u Grčkoj – izjavio je profesor Univerziteta Aristotel u Solunu koji je ujedno i stručnjak za zarazne bolesti Pavlos Nikolaidis, a sve prenosi Grčka info.

Ostatak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučujemo