Nova vijest: Princ Charles pozitivan na korona virus!

0
99

Kako su izvijestili britanski mediji, princ Charles je pozitivan na korona virus.

Britanski mediji pišu kako za sad ima samo blage simptome i to da je u samo izolaciji.

Njegova supruga Camillia je isto tako testirana ali njen test na korona virus je sad za sad negativan. Princ se trenutno nalazi u svom dvorcu u Škotskoj, a njegov glasogovornik kaže kako se on osjeća jako dobro te da je zadnjih dana radio od kuće.

Opširnije informacije ćemo dobiti uskoro.

Charles, princ Walesa rođen je u Londonu 14. novembra 1948. godine. On je britanski krunski princ i prijestolonasljednik. Budući da je član kraljevske obitelji koji ima titulu, on zakonski nema prezime. U slučaju da odluči koristiti prezime u nekim situacijama, za prezime bi uzeo Mountbatten-Windsor. Charles je najstariji sin Elizabete II. i njenog supruga, princa Philipa.

Kao najstariji sin britanskog monarha, princ Charles je prijestolonasljednik trona Ujedinjenog Kraljevstva i tronova petnaest ostalih kraljevstava Commonwealtha. Kao britanski prijestolonasljednik nosi titulu princa Walesa i titulu vojvode Rothesaya. Inuitska plemena u Kanadi nazivaju ga Attaniout Ikeneego, što znači “sin velike poglavice”.

Od 20. aprila 2011. najstariji je prijestolonasljednik u historiji britanske monarhije.

Na dan 15. decembra iste godine u Buckinghamskoj palači krstio ga je Geoffrey Fisher, tada kanterberijski nadbiskup. Među njegovim kumovima su bili njegovi djed i pradjed, George VI. i kraljica Mary, te tetka Margareta i Haakon VII. Norveški.

Kako je Charles bio sin kćeri kralja Georgea VI., u trenutku kada se rodio nije bio kraljević.

Loading..