Nova nesreća zadesila porodicu Šaulić, samo godinu dana nakon smrti Šabana: Udovica Goca na ivici suza? Sve je bilo u redu prije 10 dana!(Foto)

0
299

Sedamnaestog februara prošle godine se desila jedna stravična nesreća u kojoj je život izgubio Šaban Šaulić koji je bio legenda narodne muzike, i tako je ostavio u suzama i u tuzi sve svoje fanove, prijatelje i rodbinu.

A svoju oazu mira je ostavio u Krčedinu.
Rekao je u par navrata da je to njegovo mjesto za uživanje i relaksaciju, ta vikendica koju je imao na obali Dunava, a danas joj prijeti poplava. Rijeka Dunav je već stigla do njenog stepeništa i skoro je pa nemoguće da se priđe u kuću. Ovu kuću rijetko posjećuju njegovi članovi porodice jer ih kako kažu mnogo podjeća na njega i da više nije među njima.


– Bila sam u kući prije deset dana. Sve je bilo u njaboljem redu. Nije mi jasno kako je poplavljena? Imamo čovjeka koji svakodnevno čuva kuću i koji se brine o svemu – izjavila je kratko Goca.
Šaban Šaulić je bio srbijanski pjevač narodne muzike.

Tokom bogate karijere, zbog izuzetnih glasovnih mogućnosti, u medijima i od publike dobio je nadimak “kralj narodne muzike”. Rođen je 6. septembra 1951.. Njegova majka Ilduza Demirović je rodom iz Bijeljine, gdje je i on proveo dosta vremena.Šaban je većinu života je živio i radio u Beogradu.

Sa suprugom Gordanom imao je troje djece – kćerke Sanelu i Ildu koje se također bave pjevanjem i sina Mihajla. Omiljeni hobiji bili su mu pecanje, u njegovoj vikendici u Krčedinu i nogomet. Prvi album je objavio 1969. godine kada je imao samo osamnaest godina. 1985. godine je napisao pjesmu sa nazivom Gordana koju je posvetio svojoj voljenoj supruzi.

Loading..