Nosite grudnjak dok spavate? Dame, ovo vam niko nije rekao: Evo šta se tada događa!

0

Veliki broj ljudi se pita, da li je ženama potreban grudnjak kada idu na spavanje.

Mišljenja kako žena tako i stručnjaka na ovu temu su vrlo različita.

Dok jedan dio žena smatra kako ne nosanjem grudnjaka mogu smanjiti mogućnost dobijanja opake bolesti, druge misle kako će im nosanje grudnjaka tokom sna pomoći u borbi protiv opuštenosti grudi.

Ali, ne postoji znanstveni dokaz u tome da li će nošenje grudnjaka pomoći u borbi protiv opuštenosti grudi.

”Nošenje grudnjaka u krevetu može biti udobno dok spavate, međutim ne pomažu u zaštiti protiv opuštanja grudi. Grudnjak nije nikakav vremenski stroj”, izjavila je Angelica Kavouni, estetski hirurg.

Smatra se da se grudnjak u krevetu može nositi ako ne predstavlja problem i da žena koja ga nosi može spavati u njemu bez ikakvih problema.

Ali ukoliko vam smeta skinite ga jer naučno je dokazano da to neće učiniti vaše grudi drugačije oblikovanim.

“Nema dokaza da spavanje u brushalteru utiče na zdralje, ni pozitivno a ni negativno” – rekla je doktorka Amber Gat, a nedavnom studijom nije pronađena veza između rizika za oboljevanje od najteže bolesti ukoliko budete nosile grudnjak.

“Rizik je bio jako sličan, bez obzira na to koliko su sati dnevno žene nosile grudnjak, kao ni da li su imali žicu, puš ap umetke ili od kada su počele da nose grudnjak po prvi put” – saopštio je naučnik uključen u studiju, Lu Čen.

Morate znati da prednost nošenja grudnjaka u krevetu ne postoji jer vam grudi zbog toga neće biti čvrste i oblikovane.

Promjene koje se dešavaju na grudima kao što je opuštanje dešavaju se samo iz razloga starenja, trudnoće i dojenja a ne zbog nošenja brushaltera.

Preporučujemo