Novo

Njemačka više ne postoji! Važno obavještenje iz ove zemlje: Balkanci na nogama!

Kako se saznaje, prema službenim podacima koji se odnose na potupak izdavanja viza za odlazak, boravak i rad u Njemačkoj, prema novom pravilniku koji je posvećen zapadnom Balkanu odobranje koje je ranije izdavala Savezna agencija rada Njemačke povučeno je sada na jedan određeni vremenski period.

I zbog toga postupak izdavanja viza za ove regije je obustavljen do daljnjeg.
Ali oni koji su poslali aplikaciju za vizu prije ove odluke imaju i šansu da dobiju vizu, međutim nakon dužeg vremena jer će postupak da traje duže i neće se obavljati svakodnedno kao do sada.


Oni koji su predali određenu dokumentaciju za vizu do kraja 2019. godine, oni će se naći u gurpi čiji će zahtjev biti obrađen u februaru, međutim prijave koje su došle poslije kraja 2019. godine, one će biti vođene po novoj proceduri i na njima se neće raditi svakodnevno već samo na određene periode.

Na sredini prošle godine su mnogi mediji dobili informacije da će novi zakon biti uveden kako bi izjednačio građane balkanai građane Eu.
Ali sada je drugačije i ispostavilo se da je ta informacija bila ustvari skroz netačna, i zbog toga je vlada Njemačke morala da izda posebnu obavijest:

“Obavještavamo sve vas aplikante i buduće aplikante da sve potrebne dokumente možete pronaći na službenoj stranici njemačke ambasade, sve što je vezano za izdavanje viza i radnih dozvola.”
Nakon ovoga, smo samo došli do saznanja da će sve temlje EU u bližoj budućnosti proširiti svoja pravila u pitanju izdavanja viza i dozvola za rad za stanovnike koji su sa Balkana.