Novo Savjeti Zdravlje

Niste debeli, samo imate višak vode u organizmu: Izbacite pet litara viška vode iz tijela za 3 dana! Smanjite kilažu! (Recept)

Postoji razni recepti za pravljenje čaja od peršuna, međutim recept koji čitate u ovom članku su probali mnogi i tvrde da je izvrstan, razlog tome jeste što su za tri dana uspjeli da izgube čak ped kilograma. 

Recept je sljedeći:

Pet kašika sjeckanog peršuna dodajte u litar ključale vode, i tečnost ostavite da odstoji nekih dvadeset minuta. Nakon toga moćete procijediti čaj ili možete da ga popijete zajedno sa sjeckanim peršunom. Ovaj čaj možete piti i hladan i topao tako da ne treba da brinete o tome. Također možete ga piti u bilo koje doba dana, osim u kasnim večernjim satima jer može da dođe do učestalog mokrenja. Treba da imate u vidu da je izbacivanje viška tečnosti iz tijela jako važno.

Prilikom mokrenja sa urinom izbacujete bakterije, otrove i ostale štetne materije. Prema istraživanju naučnika peršun je dokazano sjajan diurekt i pored toga i jako snažan antioksidans. Iako je preporučeno da pijete čaj od peršuna ne treba da pretjerujete sa njegovom konzumacijom. Dovoljno je da pijete jedan litar dnevno. Ako ste primjetili da vaš organizam zadržava više vode nego što je potrebno, potrebno je da uradite sljedeće:

1. Jedite više citrusa

Ovo voće je poznato po tomeda smanjuje naticanje. Nije potrebno da ga jedete previše jer bi mogli dobiti alergiju. Smatra se da bi najbolje bilo da ga jedete 4 sata prije spavanja.

2. Probajte naizmjenično tuširanje

Jedno od nekoliko rješenja za oticanje jeste naizmjenično tuširanje hladnom i toplom vodom. Tijelo masirajte sa mlazom vode, počevši odozdo pa sve do gore.

Ostatak teksta možete pročitati na linku koji se nalazi OVDJE.

Oglasi – Advertisement