Novo Savjeti Zdravlje

Nismo imali pojma: Evo šta se desi kada pojedete bananu sa crnim mrljama!

Dosta nas voli da jede banane, ali su samo neki svjesni prednosti ovog sjajnog voća. Mnogi eksperimenti su zaključili da konzumiranje banana može spriječiti mnoge bolesti čak i tumor.

Mnogi ne znaju da su banane koje na sebi imaju smeđe pjegama dosta zdravije od onih normalnih banana . Ako je više tamnih fleka na banani ona će zbog toga biti sve zdravija.

Kada banane budu dovoljno zrele, nivo antioksidanasa se poveća i zbog toga one postanu žute. Pored toga, zrele banane su jako dobre za poboljšanje imuniteta.

Ako imate bolove u glavi, bitno je da znate trik uz pomoć voća.

Naime, ako želite da se riješite glavobolje potrebna vam je samo jedna banana. Jedna žena koja je bila očajna je odlučila da se napokon riješi neumoljivog bola.

“Imala sam jaku glavobolju koja me nekoliko puta probudila i nisam imala namjeru da pijem još jedan lijek koji neće dati nikakve rezultat, već će mi samo smetati želucu. NAumpao mi je savjeta koji mi je dala komšinica a to je da probam jedan trik sa bananom. Pojela sam cijelu bananu, a koru umjesto da bacim ostavila sam je u frižideru da se ohladi.

Nakon petnaest minuta izvadila sam koru iz frižidera i legla sam u krevet i udobno se smjestila dok mi je kora koju sam stavila hladila čelo. Iz prva sam osjetila malo pojačanje osjećaja i pulsiranje koje je polako počelo da usporava. Ubrzo nakon toga me je ovaj postupak toliko opustio da je glava prestala da me boli i ja sam nakon toga zaspala. Ovaj trik probajte obavezno ako imate problema sa glavoboljom”, saopštila je ona.

Oglasi – Advertisement