Savjeti

Nikada, ali nikada ne uklanjajte zanoktice: Postoji važan razlog, zaprepastit ćete se!

Kada siječemo nokte, svi pravimo istu grešku.

A ovo je ono na šta najviše trebate obratiti pažnju:

Grickanje

Na ovaj način unijet ćete u organizam svu moguću prljavštinu koja vam se skuplja ispod vaših noktiju, ali pored toga, nokti će vam izgledati jako neuredno.

Sječenje zanoktica

Zanoktice se tu nalaze s razlogom. One štite vaše nokte od bakterija. Zbog toga ih nikada nemotje sjeći, ako već ne želite da se vide, poslije tuširanja ih blago pogurajte i tako će biti sve pod kontrolom.

Nokti kao alat

Vjerujemo i sigurni smo da vrlo lako možete otvoriti spajalicu ili bilo kakvu kutijicu vašim noktom, međutim, svaki put rizikujete da isti oštetite, a to može biti jako bolno

Skidanje gel laka

Baš svako skidanje i uklanjanje gel laka može oštetiti površinu vašeg nokta ako se isti nasilno skida. Zbog toga je mnogo bolje da to uradite u salonu kod stručne osobe, koja pri tom ima sav alat za tu radnju, nego da to sami radite kod kuće.

Grubo čišćenje

Kada oštrim predmetom čistite onaj dio ispod nokta, ne samo da ga možete oštetiti, nego možete prouzrokovati i bolno odvajanje nokatne ploče od mesa. Najbolje je da koristite četkicu za čišćenje noktiju.

Upoznati smo sa činjenicom da djevojke više vode računa o noktima nego muška populacija, zbog toga vjerujemo da većina djevojaka želi lijepe i uredne nokte. Kako bi došle do toga, preporučuje se odlazak u kozemtičke salone, kako bi vam to napravile stručne osobe koje su išle u školu i na kurseve za to.