Novo Savjeti

Nikad više nećete vidjeti pauke, bube i voćne mušice: Samo posadite ovu biljku u svojoj kući!

Zašto bi trošili novac na skupe proizvode da biste se riješili napasti kao što su komarci, bubašvabe ili drugi insekti, pa čak i miševi. 

Dovoljno će biti da samo zasadite ovu biljku. Ne postoji osoba koja voli kada se na zidovima, i u ćoškovima plafona, pojavljuje  paučina.

Naravno, čista i sređena kuća nije tako privlačna za insekte kao neuredna i prljava kuća, ali čak, i kod čestog čišćenja, pojava insekata je zapravo uobičajena stvar.

Ma koliko čistim držali vaš dom, dvorište ili terasu, pauci će uvijek naći načina i mjesto da se nastane u vašem neposrednom okruženju.

Kako da ih se riješite?

Jeste li znali da pauci i drugi sitni insekti uopšte ne podnose miris nane (mente). Evo odlične ideje, zasadite kod kuće ovu biljku, ništa vas ne košta a riješit ćete problem dosadnih insekata.

Biljka nana poznata i kao menta, ima vrlo jaku aromu. Ona će zaštititi vaš dom, ne samo od paukova, nego i od različitih buba, insekata i onih voćnih mušica.

Možete, isto tako, pomješati manju količinu eteričnog ulja nane sa vodom (desetak kapi na pola litre vode) i to sipati u raspršivač.

Ovom mješavinom možete poprskati sve mračne uglove vašeg stana ili kuće, terase, ostave u dvorištu, kao i sva mjesta gdje ste imali priliku vidjet pauke.

Osim toga, prijatan miris ovog spreja poslužit će vam i kao prirodni osvježivač vazduha koji je, što je najbolje od svega, potpuno neškodljiv za ljude.

Oglasi – Advertisement