Novo Savjeti

Nikad bolja domaća maska za kosu, ne treba vam frizerski salon: Čini čuda i sa najlošijom kosom: Protiv opadanja, za jačanje i obnovu!

Maske od kvasca odgovaraju baš svakom tipu kose, i nezamjenljive su u borbi protiv gubitka kose i za njen brži rast. 

Posebnu pažnju na ovaj proizvod trebale bi obratiti pažnju osobe, koje imaju bolest vezanu za rast kose – seboreju, ekcem. Osim toga, koristeći masku od kvasca uspješno ćete se osloboditi peruti.

Rezultat primjene ovakve maske, ne samo da je visokokvalitetan, nego je i trajan.

Koristeći maske od kvasca, možete postići zaista nevjerovatne efekte. Međutim, sprovođenje procedura za oporavak kose mora biti sistematsko, a ne „s vremena na vrijeme“. U takvom slučaju, rezultat, djelotvoran, brz i dugoročan, uopšte nećete dugo čekati. Kao preventivna mjera i za brži rast kose, ova maska od kvasca koristi se jednom sedmično, u trajanju 10-15 procedura. Poslije napraviti pauzu tri mjeseca i ponoviti ovaj tretman po potrebi. Ako je vaš cilj liječenje vaše kose – obnova i ojačanje strukture oštećene kose, maske na bazi kvasca treba primjenjivati dva puta sedmično, u trajanju 6 do 8 sedmica.

Recept je slijedeći:

U jednoj supenoj kašiki toplog mlijeka rastvoriti jednu kafenu kašiku meda ili šećera, te dodati 20 grama svježeg kvasca. Ostaviti na toplo mjesto da naraste, a to je 15 do 20 minuta. Nakon toga dodati jedno žumance. Dobro promiješati sve komponente dok se  smjesa ne ujednači. Dobijenu smjesu nanijeti na čistu i vlažnu kosu. Umotati kosu najlonskom kesom i peškirom. Ostaviti na glavi 50-60 minuta, najmanje, poslije toga kosu oprati vodom i sa malo balzama.

Ovakve maske zahtijevaju utopljavanje peškirom da bi se stvorili optimalni uslovi za rast kolonija gljivica kvasca. Sa njihovim povećanjem, povećava se koncentracija proteina, vitamina i minerala, koji prodiru u folikulu dlake vaše kose.