Novo

Nije zbog para: Evo zašto lijepe djevojke padaju na ružne i neprivlačne momke: Iznenadit ćete se!

Vjerujemo da vam se dogodilo da na ulici ugledate lijepu djevojku u zagrljaju pa i ne tako privlačnog muškarca.

Tada, većina pomisli kako je s njim samo zbog novca.

Ali, pogledajte zbog čega će atraktivna djevojka prije odabrati nekog neprivlačnog bucka iz kraja, nego ljepotana iz teretane.

1. Pouzdanost prije atraktivnoasti

Muškarcima je važan izgled njihove partnerice zbog dobrih gena koji će se prenijeti na potomstvo, međutim za razliku od muškaraca ženama je mnogo važnije da pored sebe imaju pouzdanog, posvećenog i stabilnog muškarca, koji će njoj i djeci obezbijediti siguran dom.

2. Ličnost prije fizičkog izgleda
Atraktivni muškarci misle da je to što su atraktivni sasvim dovoljno i zbog toga ne rade na razvoju svoje ličnosti, jednostavno čekaju da im djevojke padnu pod noge.
Ali kada prođe zanesenost fizičkim izgledom, sve što ostaje je njegov karakter i osobine, a svaka djevojka će radije deliti život sa harizmatičnim, duhovitim, luckastim i talentovanim momkom sa većim nosem i klempavim ušima, nego sa praznim ljepotanom, piše “Fokuzz”.

3. Otvorenost prije mišićavog tijela
Dobra komunikacija, iskazivanje emocija i otvorenost su jako važne ženama.
Ne postoji ništa privlačnije od muškarca koji je muževan i pun dsmopouzdanja, i koji se ne stidi pokazati cijelom svijetu da ste baš vi njegov svijet. Zgodni sebičnjak zaljubljen u svoje bicepse i u svoj odraz u ogledalu pored ovog nema nikakve šanse.

4. Krivac su društvene mreže
U doba interneta, društvenih mreža i moderne tehnologije, na djevojkama je ogroman pritisak da izgledaju dobro. Svakodnevno su izložene insistiranju medija da moraju da izgledaju ovako i onako, da nemaju celulit strije i bore, da im kosa uvijek mora biti isfenirana i sjajna, da ne smiju imati podočnjake, da ne smiju izgledati umorno, da ne smiju imati nijedan kilogram viška. Slažete se da muškarcima niko ne govori da moraju da izgledaju dobro? Zato se nemojte iznenaditi previše kada vidite atraktivnu djevojku sa neprivlačnim muškarcem, iznenadite se ako je obrnuto.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Oglasi – Advertisement