Nije mu bilo pomoći: Dobio je cigaretu, vino i zalazak sunca: Kada saznate priču koja se krije iza ove fotografije, suze će vam same krenuti (Foto)

0
334

Jedna bolnica u Danskoj je potpuno svjesno prekršila pravilo o zabrani konzumiranja cigareta i alkohola unutar bolnice kako bi jednom čovjeku koji je bio na samrti ispunili zadnju želju.

Njegova posljednja želja je bila da uživa u zalasku sunca i to uz cigaretu i uz jednu čašu vina. Medicinsko osoblje ove bolnice je zbog toga odlučilo da učini izuzetak, te je prekršila pravilo, a sve da bi Carstenu Flemmingu Hansenu ispunili posljednju želju. Sve je to pokazano i fotografijom koja je na kraju osvanula i na svim društvenim mrežama.

Čovjek je primljen u bolnicu zbog toga što mu je pukla arterija u stomaku, a pošto je bio slab za operaciju, samo mu je ostalo da dostojanstveno sačeka svoj kraj, a njegova kćerka je medijima i svojom pričom na društvenim mrežama, otkrila i slijedeće stvari: “Ispunjena je posljednja želja mog oca, posljednji put je htio da uživa u svojim cigaretama i vinu. To mu je mnogo značilo, baš zbog toga što je u bolnici zabranjeno pušenje. Zaista je htio uživati u svojoj posljednjoj cigareti.” – uz ovo je dodala i da je sretna jer je njen otac uživao u svojim posljednjim trenucima u životu i da je umro na način na koji je on oduvijek želio.

Jedna od medicinskih sestara koja je bila prisutna kada se sve ovo događalo je rekla i ove stvari: “Atmosfera je bila opuštena i ugodna. Naravno da su svi njegovi bližnji bili tužni jer je bio na rubu smrti, ali je bilo jako prijatno gledati ga dok uživa u onome što on istinski voli. Porodica se složila da je njegova posljednja želja bitnija od bilo kakvih zabrana i liječenja.”

Loading..