Nervoza i ludilo na internetu: Da li vi možete pronaći skrivenu vrećicu sa novcem među poklonima? Ako je pronađete spadate u genijalce! (FOTO)

0

U ovom članku posvetit ćemo se optičkim iluzijama.

Postoje optičke iluzije koje su zaista prejednostavne, međutim ovo je ona koja je raspametila internet. Ovdje se traži zelena vrećica sa novcem, neko od vas će primjetiti jednu pojavu, dok će neko vidjeti običan predmet koji uopšte nema veze sa pitalicom.

Ono što je potrebno da bi riješili ovu mozgalicu jeste da pronađete vrećicu sa novcem. Na slici je mnogo crvenih kutija, a među njima je vješto skrivena vrećica sa novcem.

Potrebno je da se dobro fokusirate, a onda pogledajte. Nema potrebe da žurite i ne dozvolite da vas drugi ometaju. Da li ste je pronašli?

Ako još vrećicu niste uočili, reći ćemo vam da je vrećica sa novcem boje mašnica, to jeste zelene je boje. Problem će vam stvarati sve zelene trakice ali u tome i jeste cilj zagonetke.

Kada pokušaju da riješe ovu mozgalicu, većina kaže da je to lak zadatak, međutim i nakon deset minuta mozganja i dalje je ne mogu uočiti. Osim što ćete ovom mozgalicom istrenirati moć zapažanja, ovdje je potreban i dobar vid. Ako je pronađete u vrlo kratkom periodu može se reći da vi imate odličnu moć zapažanja. A ukoliko je još niste pronašli, nema potrebe da birnete jer 90 posto osoba je nije uopšte ni primjetilo.

Ovo su proglasili kao naj težu mozgalicu koja se pojavila na internet portalima. A mi ćemo vam izaći u susret i ako još niste uočili tu čuvenu vrećicu sa novcem, mi ćemo vam otkiti gdje je.

Pogledajte fotografiju ispod:

 

Preporučujemo