Neki traže pažnju, neki paniče: Ovo su najveći hipohondri zodijaka: Da li ste jedan od njih?

0

Postoji par horoskopskih znakova koji su kloni tome da izmišljaju razne dijagnoze i stalno su u strahu da su bolesni.

Djevica

Najveći hipohondar zodijaka jeste djevica. One se stalno nalaze u domovima zdravlja i u bolnicama. Redovito ide na preglede i stalno umišlja da je bolesna. Nekada to čak može da pređe i u opsesiju. Zbog toga redovno čisti svoj dom, redovno pere ruke, strahuje od bakterija, virusa. Redovno se vaksiniše protiv gripa i čim počne da se širi neka bolest ona se krije u kući. I ukoliko vam treba pomoć u skidanju temperature, nikada ne treba da se obratite Djevici jer ona to može smatrati kao uvredom.

Jarac

Oni najteže izlaze na kraj sa vlastitim strahovima. A jedna od tih strahova jeste i bolest. Jarac će vam uvijek govoriti da je sve uredu samo da ima zdravlja. Oni se toliko boje boelsti da se sa njima ne smiju suočiti pa zbog toga i izbjegavaju posjetu doktorima. Ali ono što će raditi jeste to da će preko interneta tražiti simptome koje osjeća. I kada dobije neku najobičniju virozu crijeva odmah će pomisliti da boluje od raka crijeva. Najveći strah im je nemoć a to je za njih bolest.

Ribe

Ribe često umišljaju stvari. One u mnogim situacijama vide ono što nema i imaju jako bujnu maštu, ista je stvar kada je u pitanju bolest. Na svaku stinicu počnu da paničare, i zbog korona virusa će naći izgovore za nešto što ne mogu uraditi.

Ostatak teskta možete pogledati na linku OVDJE.

Preporučujemo