Neda Ukraden hitno testirana na korona virus: Evo šta se desilo: Objavljena njena najnovija slika (Foto)

0

Poznata folk pjevačica Neda Ukraden objavila je na svom Instagram profilu, kako je morala hitno da uradi test na COVID 19, odnosno na korona virus.

Na svu sreću, rezultati testa su bili negativni, tako da je pjevačica mogla da putuje tamo gdje je planirala, a obzirom na to da je fotografija koju je objavila usklikana iz automobila.

– Zbogom, doviđenja. Život u doba korone, napokon sam se vratila živote – napisala je pjevačica između ostalog uz objavu negativnog rezultata testa.

Neda Ukraden je poznata folk pjevačica koja je rođne u Imotski 16 avgusta 1950. godine.

Djetinjstvo je preživjela u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, od osamostaljenja Hrvatske živi i radi u Hrvatskoj i Srbiji.

Ona je završila Pravni fakultet u Sarajevu te Filozofski fakultet – odsjek engleski jezik i književnost, kao i srednju muzičku školu, odsjek solo pjevanja. Tokom njene višedesetljetne karijere sarađivala je s najeminentnijim domaćim autorima, kao što su: Đorđe Novković, Rajko Dujmić, Đelo Jusić, Kemal Monteno, Arsen Dedić, Zrinko Tutić i Nikola Borota – Radovan.

Muzičku karijeru započela je 1967. godine kada je snimila prvu pjesmu za poznati Radio Sarajevo. Bila je to pjesma “Igra bez kraja”, s kojom je nastupila na prvom festivalu Vaš šlager sezone te je osvojila nagradu kao najbolji debitant. Na Opatijskom festivalu 1975. godine pjevala je pjesmu “Srce u srcu” i s tom je pjesmom trebala otići na Euroviziju, ali je na kraju na eurovizijsko takmičenju ipak otputovala grupa “Pepel in kri” nakon nadglašavanja u finalu. Neda je u to vrijeme nastupala s poznatom grupom “Kamen na kamen”, a njihov prvi nosač zvuka zvao se jednostavno Neda Ukraden & Kamen na kamen.

Preporučujemo