Nebeski vladari sreće, misterije i tuge: Horoskop otkriva ko je vaš čuvar

0

Osnova prirodne i vrlo često zabavne astrologije je horoskop, odnosno dijagram koji pokazuje raspored planeta u trenutku nečijeg rođenja.

Ista disciplina kaže kako svaki horoskopski znak ima svoju vladajuću planetu koja ispoljava svoje karakteristike.

OVAN – Mars

Ovim jako vatrenim znakom vlada planeta Mars. Mars je planeta ratnika i ispoljava agresivnu narav. Kod njega ne postoje pregovori i kompromis, on kad se odluči za akciju odmah je sprovodi u djelo. Isto tako, Mars je simbol sječiva i oružja. Ljudi koji su pod jakim uticajem ove planete mogu biti dobre vojskovođe, ali i jako uspješni hirurzi. Ova planeta upravlja uniformisanim licima i burnog je temperamenta.

BIK / VAGA – Venera

Venera je planet ljubavi. Kao vladalac Bika, ona je ovdje na zemljanom terenu i uživa sva zadovoljstva koja može da iscrpi iz prirode. Umjetnost, hedonizam, ljubav i estetika su njene glavne karakteristike. U Vagi ona ispoljava slične osobine, ali s obzirom na to da se radi o vazdušnom znaku, ona teži slobodi i njena usmjerenost je okrenuta prema skladu i harmoniji. Ovdje će iskazati ljubav kroz sve dijelove.

BLIZANCI / DJEVICA – Merkur

Merkur je planeta koja se odnosi na intelekt, komunikaciju, pisanje putovanja, govor i djecu. U znaku Blizanaca ona ispoljava svoje vazdušne osobine, a to je nestalnost i brzinu razmišljanja, kao i brzu vožnju i potrebu za adrenalinom na točkovima. Isto tako, ispoljava sjajne retoričke sposobnosti. Kod Djevice, Merkur doprinosi ogromnu moć pamćenja i savršenu memoriju i to do najsitnijih detalja.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučujemo