Novo

Ne morate da ih perete svaki dan: Evo kako da samo jednim potezom dezinficirate platnene maske i maske iz kućne radinosti (SAVJET)

Sa pojavom epidemije nastala je i pravo ludilo u nabavci nekih artikala, a posebno su na cijeni bile zaštitne maske i rukavice, pa su tako mnoge apoteke, zbog velike potraženj, ostale bez istih.

Zbog toga su se mnogi ljudi okrenuli svojoj kreativnosti, pa su odlučili da naprave maske u kućnoj radinosti od adekvatnih materijala. Naravno, prvo se postavlja pitanje i kako održavati te maske i nakon koliko nošenja ih treba prati i dezinficirati.

Savjeti stižu doslovno sa svih strana, a neki stručnjaci tvrde da nema potrebe masku prati poslije svakoga nošenja, ali da se maska može dezinfikovati na drugačiji način, a to je, da kada se vratite u kuću nakon što ste obavili ono što ste trebali vani, masku koju ste nosili treba samo da dobro ispeglate, te sa parom iz pegle da sterilizujete masku koju ste predhodno nosili.

Stručnjaci kažu da je najbolji način stralizacije pamučnih maski upravo sa parom iz pegli, a pored toga, na isti način možete da postupite i sa svojim pantalonama, majicama, košuljama i jaknama. Na isti način možete da dezinfikujete i jastučiće na krevetima i na kaučima, ali i zavjese, u nedostatku sredstava za dezinfekciju i ovaj način je provjereno jednako učinkovit.

Ali bez obzira na sve, i dalje je najbolji način da zaštite i sebe i sve druge je da što manje izlazite i da ne ostvarujete fizički kontakt sa drugim ljudima, te da izlazite vani samo u slučajevima kada vam nešto treba iz prodavnica ili apoteka, ili u slučaju da vam treba ljekarska pomoć.

Oglasi – Advertisement