Naučno je dokazano da je on najljepši muškarac na svijetu: Sad je jasno zašto ga žene obožavaju: Šta vi mislite, da li je savršen?

0

Na osnovu oblika usana, brade, očiju i nekih drugih karakteristika britanski hirurg za estetiku dr Džulijan de Silva je izračunao koliko je nečije lice savršeno.

A najviše rejtovana osoba je glumac Patison koji je najbliži bio savršenom obliku i simetriji sa rezultatom od 92,15 posto.
“On se našao među pet savršenih u gotovo svim kategorijama mjerenja jer je sve na njegovom licu klasičnog oblika. Jedina zamjerka u kojoj je postigao nešto slabiji rezultat bio je oblik usana koje su kod njega nešto tanje i ravnije”, rekao je dr de Silva.


Drugo mjesto je zauzeo glumac Henri Kavil, koji je glavni lik serije The Witcher, i njegov rezultat iznosi 91,64 posto, dok je na trećem mjestu Dredli Kuper sa rezultatom od 91,08 posto.
A jedan od najpoznatijih glumaca svijeta Bred Pit je zauzeo četvrto mjesto sa rezultatom koji iznosi 90,51 posto, a na petom mjestu se Džordž Kluni sa svojih 89,91 posto.
Na ovoj listi se nalazi još imena poput: Hju Džekmena, Dejvida Bekama, Idris Elba, Kanje Vesta i Rajana Goslinga.


Doktor de Silva je u istraživanju kotistio formulu “Greek Golden Ratio of Beauty Phi” koja je poznata kao zlatna sredina, i za koju se smatra da od antičkih vremena čuva formulu savršenstva, nju je koristio i slikar Leonardo da Vinči kada je crtao svoje djelo odnosno Vitruvijevog čovjeka, na kojem je nacrtano prefektno muško tijelo.

Osoba koja je zauzela prvo mjesto je poznati glumac Robert Pattison koji je rođen u Londonu 13. maja 1986. godine i on je poznati engleski glumac, model i muzičar. I možemo reći da sa razlogom drži prvo mjesto.

Preporučujemo