Naučnici ovo ne pamte, objavljena prognoza: Evo kakvo nas ljeto očekuje: Pripremite se!

0

Kako navode naučnici iz Kemrdiža ljeto koje sljeduje će biti najtoplije u posljednjih 1200 godina.

Ministar Rusije Dmitrij Kobilkin je saopštio da bi ljeto koje slijedi moglo da bude jedno od najtoplijih ljetau historiji mjerenja temperature.

“Jasno je da su ove godine temperature neprirodno visoke. U Krasnojarsku je danas 35 stepeni što je jako neobično. Kako govore i prognoze Ruske hidrometeorološke službe i stranih službi, ovo ljeto će biti najtoplije ljeto i da je ono jedno od pet u cijeloj historiji mjerenja. Rekao je ovo Kobilkin na sastanku sa predsjednikom Rusije, Vladimirom Putinom, zbog situacije sa požarima i poplava koje su zadesile ruski region.

Kako je on primjetio, bez obzira ne mjere koje se preduzimaju, broj požara u Rusiji nikako se ne smanjuje. Razlog tome je uglavnom nepoštovanje mjera samoizolacije, ali i pored toga globalno zagrijavanje.Kako navodi ruski meteorolog Andrej Kiseljov ovo ljeto bi moglo biti isto kao i ono koje jevilo 2010. godine. Naučnici iz Kembriža su ranije izjavili kako će ovo ljeto biti najtoplije ljeto u zadnjih 1200 godina u SAD-u.

Globalno zatopljenje prestavlja zagrijavanje Zemljine površine i najnižih slojeva atmosfere uzrokovano učinkom staklenika, što dovodi i do globalnih promjena klime. Klima se mijenjala i u prošlosti Zemlje, ali sadašnje globalno zatopljenje nastaje zbog povećanih emisija stakleničkih plinova.

Gotovo svi znanstvenici se slažu da globalno zatopljenje postoji i da ga uzrokuje niko drugi nego čovjekov utjecaj, no veliki dio političke javnosti i svjetskih političara ga osporava i kritički gleda na politike koje se vode radi adresiranja globalnog zatopljenja.

Preporučujemo