Magazin Novo

Napravite pamuk kiflice: Evo kako da vam tijesto ispadne najmekše na svijetu (Video)

Napravite pamuk kiflice uz sljedeći trik, sastojci koji su vam potrebni su:

– devetsto gr brašna tip 500

– jedna kesica suhog kvasca (7gr)

– dva jaja

– četiristo ml toplog mlijeka

– sto osamdeset ml ulja

– jedna kašika šećera

– jedna kašičica soli

Priprema se ovako:

U određenu posudu dodajte toplo mlijeko a nakon toga ulje, dva bjelanca, jednu kašiku šećera i jednu kesiu suhog kvasca, nakon dodavanja svega, sve promiješajte. Nakon toga, postepeno dodajite jedna dio brašna i kašičicu soli pa miješajte sve uz blago dodavanje brašna koje je preostalo. Prije nego stavite tijesto na podlogu, na nju stavite brašna kako se ono ne bi lijepilo. Nakon toga tijesto mijesite uz dodavanje brašna po potrebi. Tijesto koje je nauljeno stavite u nauljenu posudu, poklopite sa najlonom i ostavite na neko toplo mejsto kako bi naraslo.

Tijesto bi bilo najbolje ostaviti sat i po do dva sata. Nakon toga, tijesto prebacite na podlogu koja je pobrašnjena i iscjetie ga na male dijelove. Uz pomoć oklagije razvijte četvrtast oblik i nakon toga ga filujte sa čim god poželite. Sa sjekačem ili sa nožemo možete napraviti trougliće nakon čega možete umotati kiflice. Sve detalje možete da pogledate na video zapisu koji se nalazi iznad.

Jedan zaista lagan recept koji mogu da prave mnogi, a pored toga pravi se od jednostavnih sastojaka koje sigurno već imate u svojim domovima. Pored svega toga ovo je jedan jako ukusan recept, zbog čega ga i vrijedi praviti, i sigurno u njemu možete uživati.

https://www.youtube.com/watch?v=kT8VQ7nyZrM&feature=emb_title

Oglasi – Advertisement