Novo Savjeti

Namazala sam vazelin navečer po grudima i otišla na spavanje: Kad sam se ujutro probudila nisam mogla vjerovati šta vidim (Foto)

U ovom članku vam donosimo korisne trikove kako da za kratko vrijeme izgledate savršeno i budete zvijezda večeri, gdje god da se trebate pojaviti:

1. Riješite se mitesera za 10 minuta

Ukoliko trebate ukloniti mitesere, možete koristiti ovu jednostavnu brzu masku. Kombinujte med i cimet dok ne dobijete jednu ujednačenu smjesu. Kremu nanesite u tankom sloju preko mitesera štapićem za uši. Isperite je nakon pet minuta.

2. Uklonite tamne krugove ispod očiju

Da biste maskirali različite nedostatke, pokušajte da ispravite boju: zelena boja će neutralizirati bilo kakve upale; ljubičaste boje će osvijetliti dosadnu kožu; žuta će maskirati kritična mjesta ili male ožiljke; narandžasta boja će pomoći da maskirate tamne krugove ispod očiju.

Ukoliko korekcija boje nije dovoljna da biste se riješili tamnih krugova koje imate, možete pokušati primjenjivati mokre vrećice čaja na područje podočnjaka. Poslije toga, maskirajte ostatak korektorom.

3. Samotamnjenje za 15 minuta

Da biste dobili stvarno lijepu boju kože, vjerujte nam, ne morate ići u solarij i trošiti novce za to. Kremu za toniranje možete stvoriti jednostavno i to miješanjem svoje omiljene hidratantne kreme sa kakaom. Morate imati na umu da smjesa mora biti malo tamnija od željene boje.

4. Brze kovrdže za dugu kosu

Ovaj trik će vam pomoći da brzo uvijete dugu kosu. Smotajte dio kose (kao na slici ispod) i lagano dio po dio pritišćite peglom za kosu.

5. Savršene obrve

Možete dobiti idealne obrve prateći samo tri glavna pravila: nemojte ih pretvoriti u četvrtaste, pravilno izblendajte olovku, i na kraju nemojte da luk bude predug.

6. Punije usne

Ako želite da vam usne budu zapanjujuće, možete ih povećati uz pomoć četkice za zube, šećera, cimeta i maslinovog ulja. Potrebno je da nanesete šećer na četkicu za zube, a zatim lagano očistite usne. Poslije toga nanesite mješavinu cimeta i maslinovog ulja.

7. Vazelin za grudi

Potrebno je da pred spavanje namažete vazelin po grudima. Postoje studije koje kažu da on pomaže kod učvršćivanja grudi.