Novo Showbizz

Najljepša žena Jugoslavije bila najveća ljubav Šabana Šaulića: Propala je u potpunosti: Znate li o kojoj pjevačici je riječ?

Jedan od najpoznatijih pjevača Šaban Šaulić je sa svojom suprugom Goranuom bio u braku više od 40 godina i svi su upoznati s time, kolika je njihova ljubav ustvari bila.

Međutim, malo poznata je činjenica i ljubav prema jednoj od najljepših i najpopularnijih pjevačica narodne muzike u Jugoslaviji, koja je odjednom nestala sa scene. Poslije karijere, živjela je priličnom mirnim životom, a iza sebe je ostavila velike hitove.

Njeno ime je Milena Plavšić koja je doživjela pravi bum na početku 70tih godina, kada je počela sa svojom karijerom, a vrhunac njene slave desio se u 80tim godinama. Ubrzo su ovu pjevačicu prozvali jednom od najljepših žena Jugoslavije, a isto tako je kasnije postala poznata i kao jedna od najpopularnijih pjevačica.

Pjesma koja je obilježila njenu karijeru bila je “Banja Luko i ta tvoja sela”, koja ustvari nije njena pjesma, nego je preprejvana od tradicionalne narodne pjesme. Osim ovog hita, poznate su joj pjesme „Zar ti mene nije žao“, „Poželi mi majko sreću“, „Jaka žena“ i još mnoge druge pjesama.

Danas ona ima 64 godine, a o njenoj ljubavi sa Šabanom su mnogi pričali. Prije nego što je oženio Gordanu, bio je u vezi sa Milenom, i zaista ju je mnogo volio, a čak se pričalo i da su se trebali uzeti.

Poslije ove romanse, Šaban se oženio Gordanom, što je zaista mnoge iznenadilo, a Milena i Šaban su obnovili prijateljski odnos duetskom pjesmom u 2001. godini pod nazivom “Vjeruj mi”. Iako ona više nije toliko aktivna na muzičkoj sceni, dobila je titulu istaknutkog umjetnika u estradnoj muzičkoj umjetnosti.

Oglasi – Advertisement