Najfatalnije dame bivše Jugoslavije: Za njima su svi uzdisali, a ovako izgledaju danas – Brojevi 2 i 8 i dalje ostavljaju bez daha (Foto) – Balkan Life Today

Najfatalnije dame bivše Jugoslavije: Za njima su svi uzdisali, a ovako izgledaju danas – Brojevi 2 i 8 i dalje ostavljaju bez daha (Foto)

  • Balkan
  • 2 weeks ago
  • Comments Off on Najfatalnije dame bivše Jugoslavije: Za njima su svi uzdisali, a ovako izgledaju danas – Brojevi 2 i 8 i dalje ostavljaju bez daha (Foto)

O ljepoti Vesne Zmijanac, Lepe Brene, Mire Furlan, Suzane Mančić… cijela je Jugoslavija pričala.

Neke od njih su i dalje ostale u centru zanimanja, a ostale su današnjoj generaciji manje poznate. U nastavku pogledajte kako su izgledale nekada najprivlačnije žene bivše SFRJ i kako danas izgledaju.

Vesna Zmijanac započela je 1979. godine pjevačku karijeru singlom “Hvala ti za sve” a nakon toga je 1981. godine uslijedio prvi album i još nekoliko singlova. Izdala je nekoliko kompilacija, 14 albuma i 6 singlova. Pojavljivala se isto tako i u nekoliko filmova i serija poput “Kamiondžije opet voze”, “Sok od šljiva” i drugi. Dobila je kćerku Nikoliju iz braka s bivšim suprugom Vladom Jovanovićem, a njena kćerka je također odlučila krenuti maminim stopama.

Suzana Mančić – srpska je pjevačica, glumica i TV voditeljica. Započela je karijeru numerom “Ogledalce, ogledalce” koju je snimila s nepunih 18 godina. Oprobala se poslije i kao voditelj zabavne emisije, te je vodila dugi niz godina TV emisiju gdje su se izvlačile dobitne Loto kombinacije, a zbog toga su je prozvali i Loto djevojka. Nije joj isto tako strano ni da se skine, a poznata je i po nekoliko “kućnih uradaka”.

Neda Ukraden je rođena u Imotskom, a počela je 70ih godina karijeru u zabavnoj muzici, dok je postala jedno od najvećih imena jugoslovenske popularne muzike tokom 80ih. Sarađivala je tokom višedecenijske karijere s najeminentnijim domaćim autorima poput Kemala Montena, Zrinka Tutića, Rajka Dujmića, Đorđeta Novkovića, Arsena Dedića i brojnim drugim.

Trenutno živi u Beogradu, a ima kćerku koja joj je podarila troje unučadi.

Spisak su dopunile i Mira Furlan, Lepa Brena, Ksenija Pajić, Beba Lončar, Anica Dobra, Tanja Bošković i Neda Arnerić. Koja vam i danas izgleda lijepo?

Loading..