Magazin Novo Savjeti

Najbolja domaća krema protiv bora: Fantastičan efekat za 7 dana: Zapišite recept!

Pojava bora na licu žene je neminovna, nažalost, a kada se pojave počinje korištenje svih mogućih kremica i pomadica koje na kraju i ne daju neke zavidne rezultate.

Ukoliko imate volju pripremiti domaću kremu protiv bora svojim rukama, onda možete iskoristiti ovaj odličan recept.

Ova domaća krema je idealno sredstvo za njegu kože zbog toga što je hidrira, izravnava ten, smanjuje vidljive bore i usporava proces starenja kože, a što je najbolje od svega odgovara svim tipovima kože.

Vidljivi rezultati su već poslije 7 dana korištenja. Recept je čudesan i jednostavan, a za pripremu ove kreme biće  vam potrebno:

–  1 svježe žumance

–  2 kašike bademovog ulja (možete zamijeniti maslinovim)

–   pola kašike kvalitetnog meda (bilo kojeg)

–  2 čajne kašike medicinskog vazelina

Priprema kreme:

Vazelin otopite na vodenoj pari, biće potrebno par minuta. Skinite sa šporeta i dodajte ostale sastojke, odnosno med, žumance i ulje. Sve sastojke temeljno promiješati da se ujedine. Miješajte par minuta, dok ne dobijete homogenu smjesu.

Prespite u kutiju, može od stare kreme, biće vam dovoljna kutija od 50 ml.

Laganim, masirajućim pokretima nanosi se na predhodno očišćenu kožu. Poslije 30 minuta uklonite ostatke kreme tuferčićem, odnosno vatom umočenom u mineralnu (kiselu) vodu ili vlažnom maramicom za lice.

Napomena: Krema se upija u vašu kožu duže od sat vremena, tako da treba da se nanosi na lice 2 sata prije nego što pođete u krevet.

Kremu čuvajte u frižideru, a kad se potroši, i ako ste zadovoljni, možete napraviti novu mjeru. Pošto su svi sastojci prirodni nemojte praviti duplu mjeru odmah, da se ne bi pokvarila.

Oglasi – Advertisement