Na skoro svakom rajfešlusu stoji oznaka “YKK”: Njeno značenje je pomalo jezivo!

0
220

Da li ste ikada pogledali u rajfešluz koji se nalazi na vačim farmerkama ili na duksericama?
Ukoliko niste da li ste znali da na njima najšečće piše YKK.

Ta slova predstavljaju ime od Yoshida Kogyo Kabushikikaisha. On je jedan od najvećih proizvođača patentnih zatvarača ikada. On je 1934. godine osnovao kompaniju sa istim imenom, koja danas proizvodi više od sedamdeset posto rajfešluza cijelog svijeta.
Dominaciju koju je on postigao je nevjerovatna u bilo kojoj sferi posla, i svi koji se bave ovim poslom se mogu smatrati njegovim robovima jer je on dalekonajjači brend koji se nalazi na cijelom svijetu.


On posjeduje više od dvjestošest fabrika i sto šetranest kompanija u čak sedamdeset i jednoj državi svijeta. Oni pored zip zatvarača proizvode i mašine pomoću kojih se oni prave. Najveća fabrika u Americi tačnije u Džordžiji dnevno proizvede nešto preko sedam miliona zatvarača. Japanci su od njih imali veliku korsit uprkos tome da nisu izumili patente, a pravi ptonalazač je bio Vitkomb L. Džadson koji je napravio ovaj sjajni izum davne 1893. godine.


Vlasnik komanije YKK je oduvijek bio veoma pošten prema svoji nabavljačima i uvijek se birnuo da napravi najbolje i najkvalitetnije zip zatavarače sa kojima će svi biti zadovoljni i koji će trajati dugi niz godina. Kompanije su naravno nakon nekog vremena poslovanja sa njim shvatile da se radi o jednom zaista kvalitetnom proizvodu i on je sa vremenom počeo da preuzima svjetsko tržište. Zaista jedan sjajan način da se pokrene biznis i zarade ogromne količine novca bez i jednog ozbiljnog konkurenta.

Loading..