Novo

Na sahranu došlo cijelo selo: Sahranjen u svom voljenom Mercedesu, sa rukama na volanu: Čekajte dok čujete ko je on!

Pitso koji je imao 72 godine, odvezen je do svog posljednjeg počivališta na zadnjoj strani prikolice, obučen u svoje omiljeno bijelo odijelo s obje ruke pričvršćene na volan, piše “Faktor”.

Nakon toga su grobari spustili “Mercedes E500” iz 1990-ih u grob.

Bivši biznismen i oženjeni otac čak šestero djece položen je na počinak službenom vjerskom ceremonijom na porodičnom groblju u Južnoj Africi.

Visokorangirani političar Ujedinjenog demokratskog pokreta (UDM) postao je tema razgovora nacije zbog njegove bizarne sahrane, kojoj su mještani prisustvovali bez obzira na naredbe o izolaciji zbog pandemije korona virusa.

– Moj otac je nekada bio bogati biznismen i imao je vozni park automobila “mercedes”, ali je pred kraj života imao težak period te je ostao bez njih. Prije otprilike dvije godine kupio je sebi jedan polovni “mercedes”. Nije prošlo baš puno vremena kada se pokvario, ali on je ipak mnogo vremena provodio u njemu van kuće. Nije ga mogao nikako voziti, ali tamo je bio naj sretniji i provodio je veći dio svog vremena sjedeći za volanom i rekao je da, kada dođe vrijeme, da želi da ga ukopamo baš u njemu. To smo i uradili, slušali smo ga i ispoštovali njegovu želju i nadamo se da je sretan – rekla je jedna od njegovih kćerki Sefora Letswaka nakon sahrane u selu Jozana u Sterkspruitu.

Bivši vlasnik lanca supermarketa bio je jako cijenjeni lokalni šef, a seljani su odlučili ispratiti svog vođu u posljednjoj vožnji.

Pitso je preminuo prošle sedmice i to nakon što je izašao iz kuće kako bi se prošetao do svog automobila, ljubimca.

Oglasi – Advertisement