Muče vas kurje oči: Nemojte džaba bacati pare: Evo kako da ih uklonite kod svoje kuće i sasvim prirodno (Recept)

0

Morali ste bar jednom imati jedan od problema sa svojim stopalima, a onaj najveći i najčešći problem su kurje oči.

Mali je broj osoba na svijetu koji nisu nikada imali ovaj problem, koji zna biti jako bolan, a ako se zanemari može da napravi i veće komplikacije, koje dalju utiču na vaš život.

Ljudi koji provode dugo vremena na nogama najčešće dobijaju kurje oči, a uz to na svojim stopalima imaju neadekvatnu obuću, a i ne tretiraju stopalo higijenski na pravi način.

Postoji dosta vrsta lijekova za kurje oči koje možete nabaviti u apotekama, kao što su kreme, flasteri ili vodice, međutim postoji i lakši i jeftiniji način kako da se riješite kurjeg oka. Prije nego ičemu pristupite potrebno je da svoja stopala potpoite u toplu vodu tako da sva gruba i ona mrtva koža omekša, a u nastavku su vam predstavljeni koraci koje trebate pratiti pri ovom postupku:

– osam do deset šoljica tople vode

– so, nije obavezno, a ako stavljate potrebna je jedna do dvije kašičice

– lavor za stopala

– kamen za pete

– peškir

– ulje ili hidratantna krema

– čarape

Nakon ovoga treba da uradite slijedeće stvari: prvo je potrebno da napunite lavor sa toplom vodom i u tu vodu stavite sol. Poslije toga, držite svoja stopala u toploj vodi oko 20 do 30 minuta. Nakon što su vam stopala omekšala uzmite kamen i trljajte preko mjesta na kojem se nalazi vaše kurje oći, ali nikako nemojte grubo. Kada uklonite nepotrebni dio kože, isperite svoja stopala i dobro ih posušite. Za završni dio nanesite kremu na stopla, ali tako da je bude više na području na kojem se nalazi kurje oko. Kada krenete na spavanje stavite čarape na svoja stopala.

Preporučujemo