Mračno doba dolazi: Počinje Treći svjetski rat, sve će se dešavati na granici sa Srbijom, kad čujete kada neće vam biti dobro – Balkan Life Today

Mračno doba dolazi: Počinje Treći svjetski rat, sve će se dešavati na granici sa Srbijom, kad čujete kada neće vam biti dobro

  • Balkan
  • October 20, 2019
  • Comments Off on Mračno doba dolazi: Počinje Treći svjetski rat, sve će se dešavati na granici sa Srbijom, kad čujete kada neće vam biti dobro

Američki znanstvenici veoma su sumnjivi proteklih mjeseci i usko bliski s cijelim balkanskim područjem, naročito Srbijom.

Taj veliki globalni sukob, koji bi mogao da preraste u Treći svjetski rat, započeti će 2021. godine u Crnoj Gori, predviđaju evropski i američki analitičari i naučnici. Odluka predsjednika SAD Donald Trumpa da napusti NATO pakt bit će neposredni uzrok ovog konflikta i pokušaj Rusije da preuzme kontrolu nad balkanskim prostorima.

Analitičari iz Washingtona naglašavaju da bi u tom slučaju američka vojska izašla iz Evrope, a ostavila bi svoje snage samo u većim bazama, te bi EU članice nakon toga trebale da stvore evropsku vojsku. Odluka Donalda da napusti NATO pakt popratila bi se konfliktima u nekoj od NATO zemalja zapadnog Balkana, koji bi počeli akcijom proruskih snaga, otmicom premijera i prinudnim oduzimanjem vlasti.

Oružana skupina će zauzeti parlament pomoću oporbenih stranaka, tražiti da se odustane od NATO i ponoviti parlamentarne izbore. Tada se počinju protesti širiti državom. Premijer koji je u kućnom pritvoru poziva NATO i EU na intervenciju.

Nekoliko ruskih obavještajnih službenika ući će u zemlju i kretati se ka glavnom gradu da podrže proteste. Ruski ratni brodovi blokirat će morske luke na Sredozemlju.

Sputnik prenosi i da bi glavni zapovjednik za Evropu i američko Ministarstvo odbrane potvrdili da će se povući američke vojne snage, što uključuje i odbrambeni sistem za zaštitu od nuklearnih raketnih napada. Vladimir Putin, ruski predsjednik, to bi iskoristio da se uspostavi sistme nedjeljive i jednake sigurnosti na kontinentu i iznio bi prijedlog novog evropskog sigurnosnog govora.

Loading..