Novo

Mnogi su dobili veće račune za struju za prethodni mjesec: Sada je stiglo objašnjenje: Evo o čemu je riječ!

Prošlo je mjesec dana kako je u Srbiji proglašeno vandredno stanje, i svi građani su primorani da kod svojih kuća provode više vremena nego što su navikli. 

Penzioneri skoro pa nikako ne smiju izlaziti napolje, đaci ne idu u škole, i mnogi svoje poslove obavljaju od kuće. Nakon završetka radnog vremena, radnici moraju ostati u kućama, jer nastaje policijski sat. Naime, sve građane Srbije su iznenadili računi za struju, koji su za razliku na predhodne mjesece dosta veći.

– Primjetio sam da se na društvenim mrežama mnogi žale jer su im računi za struju veći. Nakon toga sam odlučio pogledati moju kovertu koja mi je stigla prije neki dan. Ja živim u troćlanoj porodici, i naš račun je inače iznosio 5000 dinara, a račun koji je stigao ovog marta je iznosio 6000 dinara. Račun jeste povećan, ali nije drastično. Svi smo bili neprestano u kući, pa tako i realno misli da i jesmo potrošili više, a posebno na bojler- izjavio je sugrađanin Luka V.

Pored toga, za vrijeme koje smo provel u izolaciji, došlo je i do naglih zahlađenja, pa su zato veći iznosi na računima za struju i onima koji nemaju centralno grijanje.

Zbog hladnoće sam uključivala grijanje i klimu uglavnom radi djece, a i u kući provodim sve vrijeme, ne idem nigdje, pa nam je i iz toga razloga hladnije. Zadnji račun koji smo dobili je bio veći za nekih 20 posto u odnosu na račun prije mjesec dana- rekla je jedna sugrađanka iz Mirvije

Ostatak teksta možete pročitati OVDJE.

Oglasi – Advertisement